Sjablonen kunnen uitkomst bieden

Geplaatst in Documentatie door Exhelp | Tags: , ,
Van toepassing op: Excel 2003, Excel 2007, Excel 2010, Excel 2013

Niet iedereen is een echte Excel-wizard of heeft een cursus Excel gevolgd en zo alle mogelijkheden kunnen bekijken. Zo is de optie ‘Sjablonen’ een van de meest ondergewaardeerde mogelijkheden in het programma. Dat is erg jammer; want niet iedereen heeft de expertise of het talent om een duidelijk overzicht te creëren in Excel.

Door middel van een sjabloon kan men in weinig tijd een professioneel ogend document creëren en kan meer orde worden geschept in de ingevoerde gegevens.

sjablonen

Sjablonen in Excel

In Excel zijn honderden sjablonen beschikbaar en nog steeds breidt dit aantal dagelijks uit. Dit is trouwens niet alleen zo bij Office Excel maar ook bij Powerpoint, Publisher en Word. In Excel kun je denken aan sjablonen voor facturen, het huishoudbudget, een feestplanner, een huiswerkplanning of een boodschappenlijst. Ook het boekhouden kan vergemakkelijkt worden…

Een sjabloon kan veel tijd besparen omdat je dan niet aan de slag hoeft te gaan met verschillende formules, gekleurde cellen of draaitabellen. Op die manier kun je dus een hoop uitzoekwerk en tijd welke je in de opmaak steekt besparen.

Hoe de sjablonen verkrijgen?

Wil je gebruik maken van sjablonen in Excel? Dan kun je naar de website gaan van Microsoft.  Je kunt heel handig zoeken in de zoekbalk of de zoekopdracht verfijnen in de linker balk. Wanneer dan het geschikte sjabloon is gevonden kan men deze downloaden door hier op te klikken.

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Login

Forums

Exhelp

Meest recente berichten

TAGSCreative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative
Commons Licentie
van toepassing.