Over mij

Ik werk zeer intensief met Microsoft Excel. Vaak moet ik online op zoek naar ideeën en tips om het resultaat te bereiken dat ik wil. De voorbije jaren heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Niet enkel in Excel zelf, maar ook in VBA (Visual Basic for Applications).

Mijn doel is om deze kennis te delen met iedereen die er zich in interesseert. Daarom heb ik deze blog opgericht.

Heb je tips, ideeën, opmerkingen? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier.

Wat ga je hier nu precies vinden?

Documentatie

De officiële website van Microsoft puilt uit van de informatie omtrent Excel. Enkel de belangrijke zaken waarvan ik merk dat ik ze vaak nodig heb, breng ik hier samen. Uiteraard geen copy/paste, maar een duidelijk overzicht in begrijpelijke taal.

Functies/formules

Er zijn bepaalde Excel functies die ik erg vaak gebruik, waar ik graag wat dieper op in ga. Ik probeer ze te illustreren aan de hand van enkele praktische voorbeelden. Want iedereen weet dat je met de ‘Help’ functie van Microsoft vaak niet ver komt.

Tutorials

Ik probeer mijn posts altijd zo samen te stellen zodat ze eenvoudig te volgen zijn. Stap voor stap en uitgebreid geïllustreerd met duidelijke voorbeelden.

Visual Basic for Applications (VBA)

Met VBA is (bijna) alles mogelijk. Daar waar de mogelijkheden van Excel beperkt zijn probeer ik oplossingen te zoeken met VBA.

Draaitabellen

Erg krachtig. Erg handig. Draaitabellen zijn voor mij onmisbaar.

PowerPivot

Meer en meer wordt Excel niet langer alleen als rekenblad gebruikt. Met PowerPivot kan je van Excel een heuse database maken en relaties leggen tussen verschillende tabellen en bronnen.

Handige links

Op mijn ‘Links’ pagina vind je enkele andere handige websites/blogs/fora. Deze vormen een mooie aanvulling voor deze blog.